Veel gestelde vragen

Zwemveiligheid

Bij het Zwem-ABC ligt een belangrijk accent op het veilig zijn in het water. Al vanaf de eerste zwemlessen wordt hieraan aandacht besteed. Er wordt geoefend met vallen en opstaan, in het water springen en uit het water klimmen.
Ook met kleren aan in het water zijn komt regelmatig tijdens de lessen aan de orde. Eerst wordt alleen met een T-shirt en een korte broek aan gezwommen. Bij het A-diploma wordt afgezwommen in korte broek en T-shirt, bij het B-diploma in lange broek en shirt met lange mouwen, en bij het C-diploma in een lange broek en een windjack.

U wilt toch ook levenslange (zwem)veiligheid voor uw kind? Daar is een afgesloten zwemtraject voor nodig!

Een veelgestelde vraag van ouders gaat over de duur van dit zwemtraject. De Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) heeft onderzoek gedaan naar het aantal benodigde klokuren zwemonderwijs en kwam tot de volgende conclusie:
Diploma NRZ – klokuren Aantal lessen zuiderpoortBad
Zwemdiploma A 48 72
Zwemdiploma B 12 18
Zwemdiploma C 12 18
 
Maar let op:  Het aantal klokuren zwemonderwijs gaat over het gemiddelde kind. Zo’n 80% van de kinderen behaald binnen dit aantal uren zijn of haar zwemdiploma. 10% van de kinderen zal het diploma sneller halen en de overige 10% haalt dit aantal niet. De lessen in het zuiderpoortBad duren 40 minuten.

Stickersysteem

Bij dit informatiepakket vindt u een leuke poster welke u kunt ophangen. De kinderen die bij ons zwemles volgen krijgen, gedurende de opleiding naar het Zwem ABC, stickers uitgedeeld voor op de poster. Op die manier wordt uw kind enthousiast gemaakt voor de volgende stappen in het zwemlesproces. Het stickersysteem is vooral bedoeld als beloningssysteem voor de kinderen. Daarnaast om de zwemlesperiode voor u als ouder wat inzichtelijker te maken.

Kijklessen

Ieder kwartaal kunt u als ouders het laatste half uur van de les een kijkje nemen bij de les; de zogenaamde kijkles. Tijdens deze kijkles kunt u de vorderingen van uw kind waarnemen. Tevens kunt u eventuele problemen of vragen bespreken met de zweminstructeur.
Indien uw vragen tijdens de kijkles niet kunnen worden beantwoord  dan kunt u uw vraag altijd mailen naar info@zuiderpoortbad zodat wij daar op een later en geschikter moment op terug kunnen komen.

Afzwembriefje

Voordat u kind mag deelnemen aan het diplomazwemmen dient hij/zij bepaalde vaardigheden onder de knie te hebben. Deze vaardigheden kunt u terug vinden op www.zuiderpoortbad.nl
Tijdens de les worden de kinderen geselecteerd voor het diplomazwemmen. Als uw kind aan de eisen voldoet voor het te behalen diploma krijg hij/zij een afzwembriefje mee van de zweminstructeur

Diplomazwemmen, een feestje voor kinderen!

Bij het in ontvangst nemen van het zwemdiploma ontvangt uw kind een presentje van het zuiderpoortBad en een muntje waarmee, na afloop van het diplomazwemmen, een lekkernij gehaald kan worden in het zuiderpoortCafe.
 

Overige informatie Zwem-ABC

Afmelding

Als uw kind ziek is of niet aanwezig kan zijn bij de zwemles dat vernemen wij dit graag. U kunt uw kind afmelden bij de balie van het zwembad, telefonisch op 0495-492138 of via een mail naar info@zuiderpoortbad.nl
Uw kind kan niet in de zwemles worden toegelaten wanner bij uw kind een van de volgende besmettingen zijn geconstateerd:
  • Waterpokken (tenzij de pokken ingedroogd zijn en worden behandeld)
  • In geval van luizen wordt geadviseerd om niet te zwemmen omdat dit de werken van een antihoofdluis middel tegengaat.
  • In het geval van krentenbaard wordt geadviseerd om uw niet te laten zwemmen omdat dit niet bevorderend is voor het genezingsproces.
 

Zwemlesmomenten

Het uitgangspunt is dat ZuiderpoortBad iedere Nederlandse schoolweek zwemlessen aanbiedt. Uitzondering hierop is dat alle zwemlessen komen te vervallen in de Nederlandse zomervakantie, in de eerste week van de Nederlandse kerstvakantie en op de Nederlandse feestdagen. In de Belgische zomervakantie worden zwemlessen gegeven voor zover die niet samenvalt met de Nederlandse zomervakantie. Neemt u zwemlessen af? Dan betaalt u de hoeveelheid zwemlessen tot aan het volgende afzwemmoment. Als uw kind niet aanwezig kan zijn dan kunt u de gemiste les twee keer inhalen via een inhaalkaartje.

Inhaalkaartje

U krijgt per jaar twee inhaalkaartjes om de gemiste zwemlessen in te halen. De inhaalles dient u bij de balie te reserveren.

Zwemkleding

In verband met de hygiëne is het dragen van zwembadkleding tijdens het zwemmen verplicht. Hiermee bedoelen we voor jongens een zwembroek die niet langer is dan de knieën. Voor meisjes een badpak of bikini. De zwemkleding dient te bestaan uit zwembadkledingstof.  

Overschoentjes

Wij streven naar een zo hygiënisch mogelijke omgeving en vragen u daaraan mee te werken. Het is niet toegestaan om met schoenen de zwemzaal te betreden. Wilt u een paar overschoentjes? Deze kunt u aanschaffen bij de balie of in een van de automaten.

Voor en na de les

Wij vragen u om uw kind gebruik te laten maken van het toilet voorafgaand aan de les. De kleedlokalen zijn tijdens de zwemlessen geopend van 15.30 uur tot 18.15 uur.

Vakanties en feestdagen

Voor het zuiderpoortBad geldt  dat alle zwemlessen komen te vervallen in de (Nederlandse) zomervakantie, in de eerste week van de kerstvakantie en op de (Nederlandse) feestdagen. In de Belgische zomervakantie worden zwemlessen gegeven voor zover die niet samenvalt met de Nederlandse zomervakantie.

Nieuwsbrief en Facebook

Via een nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in het zuiderpoortBad. Daarnaast kunt u ons volgen via facebook waar wij met regelmaat nieuwsberichten, foto’s en andere informatie met u zullen delen.

Tot slot…

Wij wensen u en uw kind alvast een plezierige en succesvolle zwemlesperiode toe, zodat wij elkaar na het Zwem-ABC nog vaak zullen ontmoeten in het zuiderpoortBad.