ABC Zwemlessen

Leren zwemmen is in ons waterrijke land heel belangrijk. Als kinderen goed kunnen zwemmen, is dat een zorg minder. Leer je kind daarom zwemmen volgens het Zwem-ABC. A is aanleren, B is beter worden en C is complete zwemvaardigheid. Met het complete Zwem-ABC diploma op zak kunnen kinderen veilig en zelfstandig in, om en op het water spelen. Ons lessysteem kent 5 niveaus in verschillende baden. Er worden in eerst instantie geen drijfmiddelen gebruikt, de kinderen moeten immers vertrouwd raken met het water. Tijdens de zwemlessen leren kinderen spelenderwijs de nodige zwemvaardigheden en genieten ze van het water.

Watervrij maken
Bij het zwem-ABC wordt in het begin veel aandacht besteed aan het watervrij maken van kinderen. Dit is een hele belangrijke periode. Hierin wordt de basis gelegd voor het leren zwemmen. Kinderen leren lopen in het water, spetteren, te watergaan en er uit klimmen, onder water kijken en zoeken. Deze zaken zorgen ervoor dat kinderen het water leren kennen en zich er prettig in gaan voelen. Veel oefeningen worden in spelvorm aangeboden, omdat het voor kinderen de beste manier is om iets te leren. Denk dus niet dat het kind alleen maar speelt, ieder spel heeft een bedoeling! Als een kind kan drijven op borst en rug, is het tijd voor de volgende fase: de zwemslagen.

Zwemslagen en nog meer vaardigheden
Bij het Zwem-ABC leren kinderen vier zwemslagen: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Behalve aan de zwemslagen wordt aandacht besteed aan allerlei oefeningen in het water, zoals verschillende manieren van in het water gaan, onderwaterzwemmen, klimmen en klauteren op een vlot en de kant en naar de bodem gaan. De diploma-eisen van het zwem-ABC.

Wie A zegt moet ook B en C zeggen!
Een kind dat zwemdiploma C heeft gehaald, heeft een paspoort voor een leven lang zwem- en watersport plezier. Het kind is vaardig en veilig om deel te nemen aan zwemsporten, zeilen, surfen, snorkelen ect..