Informatie ABC Zwemles

Uw kind gaat leren zwemmen bij het zuiderpoortBad. Dat is een belangrijk moment voor uw kind en natuurlijk ook voor u. Daarom willen wij u voorafgaand aan de eerste les zo volledig mogelijk informeren door middel van deze folder. Onder andere de vorm van de lessen, de doelstellingen en de examen vereisten komen in deze folder aan bod.
 
Het zuiderpoortBad heet u en uw kind van harte welkom in het zuiderpoortBad en wenst u veel zwemplezier!

Zwem-ABC Licentie

Het zuiderpoortBad heeft de Licentie Zwem-ABC en wordt elk jaar onafhankelijk getoetst op een groot aantal kwaliteitscriteria door de stichting Nationaal Platform Zwembaden | NRZ. Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de Nationale Zwemveiligheidsnorm en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en –veiligheid.

De licentie Zwem-ABC geeft je de volgende vier zekerheden:
  1. Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.
  2. Je kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s van het Zwem-ABC. Deze diploma’s voldoen aan de Nationale Zwemveiligheidsnormen. Dit officiële diploma wordt bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen.
  3. De zwemlesaanbieder hanteert een helder beschreven zwemlesmethode, zodat je kunt bepalen welke aanbieder het beste bij jouw kind past. Tijdens de zwemles word je als ouder ook goed op de hoogte gehouden van de vorderingen van je kind.
  4. Een constante kwaliteit van de zwemlesaanbieder, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toets momenten bij het diplomazwemmen.

Dus: kies bewust en ga voor veiligheid, zekerheid en plezier!