Verenigingen

Het zuiderpoortBad is de thuishaven voor een uiteenlopend scala aan watersportverenigingen en andere organisaties. Zo trainen de Zwem- en Polo Club (ZPK), de Cranendonckse Zwemclub (C.Z.C.) en Duikteam Budel in ons bad en kun je zomaar getuige zijn van een potje waterpolo, een zwemwedstrijd of een duikclinic. Via onderstaande links kun je bekijken wat de diverse verenigingen voor jou in petto hebben!

Zwem- en Poloclub Budel

ZPK Budel is een zwemvereniging uit het Noord-Brabantse Budel. De vereniging is in 1969 opgericht en is met bijna 250 leden één van de grotere sportverenigingen binnen de gemeente Cranendonck. ZPK Budel begeleidt zwemmers van verschillende leeftijden en niveaus en kent daarom ook verschillende afdelingen, te weten: wedstrijdzwemmen (competitieve jeugdleden), Masterszwemmen (competitieve volwassenen) en Recreatief zwemmen (Trimzwemmen en Jeugdrecreanten).

Voor meer informatie ga naar: https://www.zpkbudel.nl/

Cranendonckse Zwemclub

Het doel van C.Z.C is het zwemmend en varend redden te bevorderen en zo de verdrinkingsdood trachten te bestrijden en te voorkomen in de ruimste zin des woord. Dit doel streeft natuurlijk niet alleen C.Z.C. na, maar alle bij de K.N.B.R.D. aangesloten reddingsbrigades en de K.N.B.R.D. zelf natuurlijk ook.

Voor meer informatie ga naar: http://rb-czc.nl/

Stichting de Klimroos Budel

Stichting De Klimroos organiseert activiteiten voor mensen met een beperking of in sociaal isolement uit Cranendonck en omgeving. Zwemmen is een van de activiteiten die wekelijks georganiseerd plaatsvindt. Iedere zaterdag gaan een aantal deelnemers zwemmen in het zuiderpoortBad. Er zijn twee groepen: van 10.30 tot 11.15 uur is specifiek voor deelnemers met een verstandelijke beperking. Van 11.15 tot 12.00 uur is het de beurt aan deelnemers met een beperking, al dan niet op advies van arts/fysiotherapeut.

Voor meer informatie ga naar: http://www.klimroosbudel.nl/