Aquajogging

Aquajogging is een manier van training met behulp van een ‘band’ (belt). Door deze belt blijf je met je hoofd boven water in verticale houding en kan je zo oefeningen doen.

Een deskundige instructeur wisselt loop, fiets en langlauf oefeningen, welke conditie verbeterend zijn, af met spierversterkende oefeningen. De motiverende muziek geeft het tempo aan. Lopen in het water is een aparte sensatie, dat komt door de weerstand van het water. Aquajogging is hierdoor een inspannende bezigheid, die bij regelmatige beoefening al gauw tot een betere conditie leidt.

Hot grote voordeel van aquajogging is dat gewrichten, banden en spieren niet overbelast kunnen worden. Dit is tevens waarom aquajogging zo goed is voor mensen die aan het herstellen zijn van een blessure. Door aquajogging kun je vrijwel nooit een blessure oplopen. Een ander groot voordeel is dat je getrainde en ongetrainde mensen naast elkaar en ieder op zijn of haar niveau mee kunt laten doen. Tijdens de lessen kunnen diverse materialen gebruikt worden om de weerstand van het water te vergroten.

Voor de openingstijden van deze activiteit zie onze openingstijden.

Doelgroep:   

Iedereen is welkom.          

Extra info:   

Kenmerken van deze groepsles zijn: minimale kans op blessures, een mild spiergebruik en een toename van spierkracht.