Algemeen

Jong of oud, net beginnend of al jarenlang ervaring, vrijwel iedereen kan sporten in het water. En dat is niet alleen heel gezond, maar vooral ook heel leuk. Met een groot aanbod aan aquasporten zit er altijd wel iets voor jou bij. Probeer de verschillende lessen en wissel ze met elkaar af. De lessen zijn zo ontwikkeld dat iedereen ze op zijn of haar eigen tempo kan volgen. Ook als je een blessure hebt, zijn er genoeg mogelijkheden.
 
Na het sporten kun je nog nagenieten met een drankje in het zuiderpoortCafe.
 
Welke zwemactiviteiten zijn er?

Banenzwemmen:
Iedereen die "baantjes wil trekken"  kan in het zuiderpoortBad op veel momenten terecht. Op eigen houtje, met vrienden en/of vriendinnen, puur voor de lol of met sportieve doelen, je kunt naar hartenlust jouw meters maken.
 
Aquajogging:
AquaJogging betekent letterlijk: lopen in water, met behulp van een Wetbelt (drijfgordel). De lessen worden ondersteund door muziek.
 
50+ Sportief:
U voelt zich thuis bij gelijkgestemden en sociale contacten zijn wellicht een belangrijk onderdeel van het zwemmen. Lekker ontspannen baantjes zwemmen, een beetje bijpraten en wat oefeningen doen voor u zelf: het kan allemaal tijdens dit speciaal voor u ingerichte uur.
 
Senioren zwemles:
In Nederland - het land van water - is leren zwemmen een noodzaak. Daarom verzorgen wij in het zuiderpoortBad niet alleen zwemles voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Heeft u in uw jeugd niet de gelegenheid gehad om zwemlessen te volgen? Of heeft u behoefte aan een opfriscursus zodat u zich prettiger voelt in het water? Ongeacht uw leeftijd of situatie kunt u in het zuiderpoortBad altijd terecht voor ABC-zwemlessen. U leert op een plezierige wijze zwemmen, in een prettige omgeving.